Notícies

Vinya els Vilars

Desplaceu-vos cap avall fins a Descobrir

Els cellers catalans refermen Instagram com a eix digital mentre TikTok comença a fer-se un lloc

Els cellers catalans refermen Instagram com a eix digital mentre TikTok comença a fer-se un lloc

Vinya els Vilars es consolida com el segon celler de Catalunya amb millor presència a TikTok per segon any consecutiu, malgrat que només un 22% del sector ha fet el salt a la xarxa, que, a poc a poc va guanyant terreny

El Palau Robert va estar l’escenari de la presentació de la quarta edició de l’estudi ENODATA 2025, que radiografia l’evolució digital dels cellers catalans. Aquest informe, impulsat per Enoturista amb el suport de l’INCAVI, destaca l’hegemonia d’Instagram com a plataforma de referència per a la comunicació del sector vinícola, mentre que TikTok es perfila com una eina emergent amb molt de camí per recórrer.

L’estudi s’ha basat en una enquesta a 150 agents del sector —cellers, administracions i comunicadors— i ha analitzat la presència del vi català a vuit xarxes socials: Instagram, Facebook, X (Twitter), LinkedIn, YouTube, TikTok, Google Maps i WhatsApp.

Entre les conclusions més rellevants, es confirma que el 100% dels cellers catalans utilitzen Instagram per mostrar els seus productes, entorns i activitats enoturístiques. La plataforma destaca per la seva potència visual, ideal per compartir continguts de qualitat com vinyes, elaboració de vi o maridatges.

Vinya els Vilars, segon celler de Catalunya amb millor desenvolupament a Tik Tok

Tot i que TikTok només és present en un 22% dels cellers, comença a destacar pel seu potencial per arribar a públics joves. En aquest context, Vinya els Vilars es posiciona com a cas d’èxit: per segon any consecutiu, és el segon celler català amb millor desenvolupament a TikTok, demostrant una clara aposta per l’adaptació digital i la innovació comunicativa.

“El nostre objectiu no és vendre directament, sinó explicar què fem i com ho fem. Apostem per connectar amb les persones, també a través dels diferents canals al nostre abast com ara TikTok”.

WhatsApp i Google Maps emergeixen com a eines clau per a la comunicació directa

Altres dades destacades de l’estudi inclouen la pèrdua de protagonisme de Facebook i Twitter, així com la valoració positiva de canals com WhatsApp i Google Maps per a la comunicació directa amb el públic local.

L’enoturisme, el paisatge i les persones són els continguts amb més interacció

Pel que fa als continguts més efectius, es confirma que l’enoturisme, el storytelling i les publicacions protagonitzades per persones generen la major interacció. Tot i això, només el 39% dels cellers compten amb personal format específicament en xarxes socials, i sovint la comunicació recau en els mateixos propietaris, limitant-ne l’abast i continuïtat.

La presentació va comptar amb la presència de Joan Gené, director general de l’INCAVI, un taller de com optimitzar Instagram, conduït pels autors de l’estudi, David Jobé i Judith Cortina, d’Enoturisme, i una taula rodona amb casos d’èxit amb la participació de l’enòloga Marta Casas, del celler Parés Baltà; del propietari del celler La Vinyeta, Josep Serra; de la directora de comunicació de la DOQ Priorat, Gemma Casalé; i de l’enòleg i comunicador, Pol Aluja (@aromadevi).

 

El teu carret
0
UNEIX-TE AL NOSTRE CLUB
Verificación de Edad

Si us plau confirma que tens l'edat legal per consumir begudes alcohòliques

Ho sentim, heu de tenir l'edat legal per accedir a aquest lloc.