Inauguració de “25 Anys de Veïnatge”, la exposición de la ONG Veïns del Món Solidari al celler Vinya els Vilars

El celler Vinya els Vilars d'Arbeca va obrir ahir les seves portes per acollir la inauguració de l'exposició "Veïns del Món Solidari", impulsada per l'ONG homònima; l'exposició mostra una part de la feina i dels projectes elaborats per aquesta entitat durant gairebé vint-i-cinc anys al Senegal.
7 octubre, 2024

Més de 50 persones es van reunir ahir diumenge a les instal·lacions del celler Vinya els Vilars d’Arbeca per gaudir d’un matí ple de solidaritat i vivències, compartides per un grup de dones lleidatanes que, des de fa un quart de segle, dediquen el seu temps i esforç a desenvolupar projectes d’economia circular al Senegal. Aquests projectes, enfocats en l’apoderament de les dones, també busquen assegurar l’alimentació i la formació dels seus fills i filles.

Les responsables de l’ONG van compartir les seves experiències i van destacar la importància dels vincles solidaris entre comunitats.

Durant l’acte, les organitzadores del projecte van compartir la seva passió i les experiències acumulades al llarg d’aquests anys. Glòria Ferrer, presidenta de l’ONG, i Carmina Gómez, membre activa de l’organització, van destacar la gratitud que senten per les persones beneficiàries de la seva iniciativa. “El que nosaltres aportem no és res en comparació amb el que rebem d’aquesta comunitat. Tot el que ens transmeten és generositat, agraïment i estima. Anem a aportar, a sumar, però sempre és més el que rebem que el que podem donar”, van afirmar.

L’esdeveniment recull alguns moments destacats de 25 anys de treball conjunt entre l’ONG i una comunitat de dones al Senegal.

Gràcies a la feina incansable d’aquesta ONG, s’han pogut desenvolupar múltiples iniciatives com la creació d’un espai multifuncional on les dones produeixen productes de manera sostenible, així com la implementació d’horts i fruiters per abastir la comunitat. A més, un dels objectius principals del projecte és assegurar que els infants de la comunitat tinguin garantida almenys un àpat al dia.

L’exposició fotogràfica, que es troba a la sala de botes del celler, romandrà oberta al públic durant les setmanes vinents. Les imatges exposades són un testimoni visual de la feina de l’ONG al llarg d’aquests anys, i moltes d’elles són obra de l’artista Rosa Maria Querol.

Maria José Pérez, copropietària de Vinya els Vilars, va ser l’encarregada de representar el celler i la “mestra de cerimònies” en aquesta presentació, ben acompanyada per diferents integrants de l’ONG com Glòria Ferrer, la seva presidenta, Carmina Gómez, Elvira Seró, Mari Carmen Rubio, Josefina Fernández, Marta Sentí, Rosa Querol, Maite Nadal i la tècnica de l’ONG, Eila Enrech. Enrech va aprofitar l’ocasió per explicar als assistents els diferents projectes que es duen a terme i el seu impacte positiu en aquesta comunitat senegalesa.

A més de l’exposició fotogràfica, les organitzadores van instal·lar una parada amb productes artesanals fets per les dones de la comunitat senegalesa, una mostra més dels resultats tangibles del projecte i de la solidaritat que uneix ambdues comunitats.

 

 

Vinya elsVilars, molt més que vinyes