Vinya els Vilars, un dels 14 cellers de la DO Costers del Segre participants a Enruta’t, una nova campanya de difusió del vi i la gastronomia de Lleida impulsada per la Ruta del Vi de Lleida amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Aquesta iniciativa posa en valor la riquesa gastronòmica i vinícola del territori a través d’un recorregut per 14 restaurants i 14 cellers de Ponent.
Enruta’t és un viatge de sabors per la Ruta del Vi de Lleida, on 14 restaurants i 14 cellers s’uneixen per oferir-te una experiència gastronòmica: plats cuinats i maridats amb vins de la DO Costers del Segre, pensats per fer-te viure l’enoturisme des de la taula.
La iniciativa s’emmarca dins Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Cada parada d’aquesta ruta és una proposta única, on la cuina i el vi es troben per harmonitzar sabors, aromes i territori. Una col·laboració real entre cuiners i elaboradors de vi que fa valdre la riquesa del nostre paisatge, la creativitat de la cuina de proximitat i l’essència dels nostres cellers.
En el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, aquesta acció celebra l’alimentació com a cultura, territori i identitat, amb propostes que trobaràs disponibles als restaurants participants al llarg de tot el 2025.
Vinya els Vilars marida el Gerar 2022 amb un plat amb galtes de senglar, elaborat per Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferrerurela, cuina de la terra.
Fins a finals de 2025, els comensals podran gaudir d’un plat exclusiu a cada establiment, elaborat conjuntament amb el vi d’un celler de la DO Costers del Segre. En el cas de Vinya els Vilars, la proposta gastronòmica es presenta de la mà del reconegut restaurant Ferreruela Cuina de la Terra. El xef Gonzalo Ferreruela ha creat un saborós Taco d’api-nap amb galta de senglar de Lantxaga (principal comercialitzador de carn de caça procedent dels boscos de Catalunya) i salsa picant, que s’harmonitza amb el Gerar 2022, un vi negre de Vinya els Vilars que destaca per la seva intensitat i elegància.
A més de les degustacions als restaurants, la campanya ofereix un receptari exclusiu amb les 14 propostes i material audiovisual per donar visibilitat als elaboradors i cuiners que hi participen. En el decurs de la presentació d’Enruta’t, duta a terme la passada setmana al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, la presidenta de la Ruta del Vi de Lleida, Montse Guardiola, ho resumeix com “un viatge de sabors que et porta a descobrir el territori des del paladar.”
Amb aquesta acció, Vinya els Vilars continua el seu compromís amb el desenvolupament de l’enoturisme i la promoció dels valors del territori, sempre amb la DO Costers del Segre com a bandera.
14 cellers i 14 restaurants participen a Enruta’t – RECEPTARI
- Gonzalo Ferreruela del Restaurant Ferreruela Cuina de la Terra de Lleida ofereix Taco d’api-nap amb galta de senglar i salsa picant que acompanyen el vi negre Gerar 2022 de Vinya els Vilars
- Restaurant Aimia de Lleida presenta un Bacallà a la lleidatana que marida amb el vi blanc Sisquella 2019 de Clos Pons
- Restaurant Cal Menut de Belianes cuina Espatlla de corder amb herbes de l’Urgell que casen amb el vi negre Fogonussa 2018 de Petit Duran
- Restaurant Castell del Remei de Penelles ofereix Coca de la Noguera amb vieires i pernil ibèric que acompanyen el vi Oda Blanc 2023 de Castel del Remei
- Restaurant Celler del Roser de Lleida elabora Bacallà a la Llauna estil traginer que s’ofereix amb el vi blanc Missenyora 2023 de L’Olivera
- Restaurant El Celler de Montsonís presenten La nostra versió de pollastre a la catalana que marida amb el vi negre Baldomà Selecció 2022 de Vall de Baldomar
- Restaurant Cal Xirricló de Balaguer cuina Cua de vedella de la Noguera amb albercocs a la brasa i festucs que casen amb el vi negre Turons de Vallcorba 2020 de Raimat
- Restaurant Saroa de Lleida elabora una Galta de vedella de Cal Massot guisada amb xocolata a la pedra i carquinyoli que marida amb el vi Purgatori 2022 de Família Torres
- Restaurant L’Espurna de Lleida presenta un Melós de vedella amb poma al vi DO Costers del Segre que marida amb el vi Ónra Negre 2019 de la Lagravera
- Restaurant El Parador de Lleida cuina una Napolitana de senglar amb gelat d’avellana i vainilla que casa amb el vi negre Saó Abrivat 2021 de Mas Blanch i Jové
- Restaurant El Claustre de Les Avellanes ofereix Peus de porc farcits de botifarra negra que acompanya el vi negre K-Tharsis 2022 de Matallonga
- Restaurant Torretta de Lleida elabora Popets a la siciliana que s’ofereix amb el vi blanc Prat d’Hores 2019 del Celler de Sanui
- Restaurant del Llac de Cellers presenta un Timbal de Xisqueta amb bolets i salsa de vi negre DO Costers del Segre que marida amb el vi negre Quimal 2021 de Solana Roivert
- Restaurant La Boscana de Bellvís cuina una Espatlla de cabrit que casa amb el vi negre Finca Comabarra 2012 de Tomàs Cusiné
Vinya els Vilars, molt més que vinyes