Primera verema a Vinya els Vilars amb la certificació ecològica

Amb uns dies de retard, causa de les pluges i el fred de les darreres jornades, Vinya els Vilars ha començat a veremar les diferents varietats dels seus raïms, començant pel sirà. Una verema molt especial, ja que serà la primera anyada amb la certificació ecològica.
16 setembre, 2024

La verema a Vinya els Vilars ja està en marxa començant amb la collita de la varietat sirà. La previsió era fer-ho uns dies abans, però per culpa de les pluges de l’últim mes i les baixes temperatures el procés s’ha endarrerit uns dies; una circumstància que ha derivat en una maduració més pausada, que ha afavorit l’equilibri de tots els paràmetres organolèptics. De la parcel·la del sirà es preveu la recollida d’uns 15.000 quilograms, una disminució de la producció produïda per la sequera, però que no afecta  la qualitat del vi, que s’espera que sigui molt bona. Tot seguit començarà la collita de les varietats macabeu, merlot i trobat.

Enguany serà una verema molt especial per a Vinya els Vilars perquè la primera anyada que es realitzarà a Vinya els Vilars amb la certificació ecològica, un fet que permetrà incorporar el segell ECO del CCPAE a les etiquetes dels futurs vins.

Des dels seus inicis com a celler, Vinya els Vilars ha realitzat una clara aposta per la sostenibilitat i minimitzar la seva petjada de carboni; així com, per l’elaboració de vins amb paràmetres vinculats amb la producció ecològica; un fet que ara queda reflectit de manera oficial amb aquesta certificació.

Durant les jornades vinents el tràfec de persones pel celler, de barques amb raïm amunt i avall serà un continu. Molt d’esforç a la vinya que donarà pas al treball dintre del celler sota l’atenta mirada i control de Rosa Zarza Gil, enòloga del celler.

Una salutació molt especial a tots els cellers de la DO Costers del Segre en aquest dies de verema. 

Bona collita a tothom.

Vinya elsVilars, compromís amb la sostenibilitat i la producció ecològica de vins