Vinya els Vilars, un referent enoturístic a la DO Costers del Segre

El número 57 de la revista Ara Lleida, publicada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, publica un ampli article sobre l'oferta enoturística de Lleida, on el celler Vinya els Vilars té un destacat protagonisme.
19 juliol, 2024

Vinya els Vilars és un dels cellers inclosos a la prestigiosa Ruta del Vi de Lleida, una associació publicoprivada que promou el turisme enològic sostenible i de qualitat a les comarques lleidatanes. Aquesta ruta ofereix diferents xperiències enoturístiques diferents, adaptades a tots els gustos i edats, i permet als visitants submergir-se a la cultura vitivinícola de la regió a través de tasts guiats, passejades entre vinyes, maridatges gastronòmics, esdeveniments culturals, etc.

En particular, Vinya els Vilars es distingeix per comptar amb una àrea d’autocaravanes, que cada any rep més de 1.500 vehicles, tant del conjunt de l’estat com d’altres països d’Europa. Aquest servei permet als visitants gaudir de la degustació dels seus vins i explorar la zona al seu propi ritme.

La importància de la sostenibilitat

Un dels aspectes més destacats de Vinya els Vilars, celler integrat a la DO Costers del Segre és el compromís amb el turisme sostenible. El celler no només promou la cultura del vi, sinó que també cerca preservar l’entorn natural i fomentar pràctiques responsables a l’hora de produir els seus vins.

Vinya els Vilars no és només un celler, sinó una destinació enoturística completa que combina la qualitat dels seus vins amb una rica oferta d’activitats i experiències. Des de la comoditat de la seva àrea d’autocaravanes fins a les visites culturals a la fortalesa dels Vilars, cada visita es converteix en una oportunitat per descobrir els sabors, la història i l’hospitalitat del territori.

Homenatge a la fortalesa Vilars

El nom del celler és un homenatge a la fortalesa ibera dels Vilars, situada a prop de la finca i magníficament conservada, cosa que afegeix un valor històric i cultural a l’experiència enoturística. Els visitants poden recórrer aquesta antiga fortalesa i gaudir de vistes panoràmiques que complementen la degustació dels vins.

Enllaç número 57 revista Ara Lleida

Aquesta combinació d’enologia, història i sostenibilitat fa de Vinya els Vilars un referent a l’enoturisme de la DO Costers del Segre.