d’vines com mai, d’vines com sempre
El passat dijous 28 de març, el restaurant l’Espurna de Lleida, dirigit pel xef Jesús Gimena, va acollir l´últim sopar de maridatge (dels quatre celebrats) impulsat per la consultora de comunicació Como Pomona amb motiu de la celebració de “d’vines 2024”; una campanya per fer valdre la presència i el talent de les dones al sector vitivinícola lleidatà.
Maria José Pérez i Rosa Zarza, propietària i enòloga, respectivament del celler, protagonistes del sopar
En aquesta ocasió, Maria José Pérez, copropietària de Vinya els Vilars i Rosa Zarza, enòleg de celler van ser les grans protagonistes d’aquesta trobada de tancament dels maridatges d’vines 2024, juntament amb els vins del celler i la cuina del Restaurant l’Espurna.
Un sopar rodó, tant per la perfecta combinació entre la proposta gastronòmica elaborada per Jesús Gimena i el seu equip –un gran treball, tant a la cuina com al servei de sala- i els vins del celler presents al sopar. Un maridatge que va omplir de bones sensacions i cares de satisfacció als comensals que van participar a la trobada i que van omplir el restaurant.
Una vegada més, el tàndem Mari Jose i Rosa va funcionar a la perfecció a l’hora de presentar tant el nostre projecte enoturístic com els vins de Vinya els Vilars. En aquesta ocasió, representat pel Quim (100% macabeu) i el vi rosat Nena (100% syrah) que es van degustar amb una amanida amb poma de Lleida, mató del Cadí i sardina fumada; i carpaccio de truita de riu marinada, remolatxa, taronja sanguina, i fruits secs, reactivament.
El llom de tonyina amb salsa d’all rostit i guarnició de l’horta, es van maridar amb el cupatge de merlot i syrah Vilars negre; mentre que el melós de vedella amb parmentier de patata i saltejat de rossinyols es va servir acompanyat del Tallat de Lluna, un vi negre monovarietal de syrah i dos anys de criança bota. El final dolç amb pastís cremós de xocolata i cacau pur es va harmonitzar amb el cava Els Vilars.
Alba Balcells, directora de l’Incavi present al sopar
Una nit amb un merescut i necessari protagonisme per a les dones; en aquest sentit, destacar també la presència de la directora de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), Alba Balcells; i la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco, totes dues van participar en la vetllada de cloenda d’aquest cicle per felicitar la iniciativa i a totes les participants.
d’vines, impuls i promoció al talent femení al sector vitivinícola
En el marc de la campanya “d’vines” s’han celebrat aquest 2024 quatre maridatges al restaurant L’Espurna de Lleida i dos tastos de vins a Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres activitats. Aquesta promoció està impulsada per la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona i compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur Lleida, TastaVins Juneda i L’Espurna.
En aquesta edició, junt amb Pérez i Zarza de Vinya els Vilars (Arbeca) han estat protagonistes, Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), i Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Fígols de Tremp).
Vinya els Vilars, una celler ple de talent femení